Pages

Saturday, November 22, 2008

tag...

7 things about me...(sambil nyanyi lagu miley cyrus...lalalalala)

1. Aku suka buat benda last minit hehehe tebiat dah tu....

2. sekarang ni gila tenet...tak bleh idup tanpa tenet huhuhuh merana kalau tak da tenet...

3. burung antu..tak reti tido awai..kalau tido awai tu maknanya aku penat sangat la tu

4. aku tak leh tak pekena nescafe/kopi dlm sehari...giler besh prasaan minum sambil chill chill

5. hari hari tanpa miss aku akan buat konsert dalam kereta...pergi dan balik...best!

6. orang harapan keluarga...sikit sikit aku gak kena....

7. selalu jadi rebutan anak sedara ku...glamer rasa!!!

Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now. (don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.
Post that picture with NO editing.



aku tak edit aku tak pose ok!!!

Post these instruction with your picture.
Tag 7 people to do this

ilah
zura
sapa yg baca n nak buat aku tatau dah sapa lagi

Thursday, November 13, 2008

Impak Maksima the Musical



Tadi aku p Istana Budaya tengok citer ni....aku expect so so la..mmg akan ada drift on stage (but takat buat pusingan la what can you expect atas pentas kan)...but then what can i say...it exceed my expectation..kudos!!!!

For teater musical di Malaysia, aku rasa citer ni mmg dekat dgn orang muda dari segi dialog even lirik dalam nyanyian pun mmg slamber habis...tak la control. Yang menariknya walaupun citer moden..tapi penggunaan zapin, joget, lagu asli, pantun is something fresh & catchy.

Perjalan cerita ok tak meleret sangat and change of background pun mmg smooth (kadang-kadang mcm rasa tgh tengok broadway pun ada gak). Zulhuzaimi sebagai main actor mmg la as expected..tak menghampakan.. very witty and just him!!

Tarian mmg superb!!! apa nak? shufle..boyying..breakdance..stomp..joget..zapin semua ada!!! Lakonan bagi aku ok la tapi dialog tu mmg sempoi and sangat dekat di hati..Dina paling aku suka dgn nyanyian out of tune dia..

bagi aku worth it nak tengok and kira fresh perspective bagi musical teater Malaysia..

ni aku letak detail yg aku amik dr IB punya site

Barisan Pelakon
Zul Huzaimy
Zarina AF
The Fabulous Cats
Dynaz
Zed Zaidi
Dina (Malaysian Idol)

Tenaga Kreatif/Produksi
Pengarah - Ahmad Idham
Penolong Pengarah - Zul Huzaimy
Penyelaras Produksi - Den Wahab
Pengarah Tari - Belalang
Komposer Muzik - Cat Farish / Faizal Uzir
Pemandu Stunt - Ser Meng Hui (Ah Fai)


Tarikh Persembahan
11-22 November 2008

Masa (Persembahan Malam: 11-22 November)
8.30 Malam

Masa (Persembahan Matinee/Petang: 15 & 16 November)
3.00 Petang

Tempat
Panggung Sari, Istana Budaya

Tiket
RM20, RM30, RM50, RM80, RM120 & RM150

Tempahan/Maklumat lanjut, hubungi:
BOX OFFICE
ISTANA BUDAYA
JALAN TUN RAZAK, KUALA LUMPUR
Tel: 03-4026 5558
Faks: 03-4026 5552
Waktu Operasi: 9.00 Pagi - 6.00 Petang (Hari Bekerja) 9.00 Pagi - 1.00 T/Hari (Sabtu/Ahad)


Laman Web Ticket2u (Pembelian dalam talian)
www.ticket2u.biz Tel: 03-4149 8600

Tuesday, November 11, 2008

walk down the memory lane....

Perhgggg...lama gilak tak up date blog ni..sorry la bizy dn macam-macam benda nak buat camno.... anyway beberapa hari lepas aku ila n dalin ber conferance kat ym...pas tu terpost la banyak gambar2 zaman matrik.. huhuhu sungguh la lawak rasanya tgk balik gambo lama2... Macam2 kejadian lawak yg rasanya kalau suruh buat balik sekarang ni mampus tak buat punya hahahha....tapi yang pasti gambar kami semua mesti ada acara makan makan ni...dulu kini dan selamanya acara makan makan. Pastu semalam kat fb lak kawan2 main camp lak post gambar2 lama gak..huhuhu..ada yg tak ngaku jugak rupanya..siap claim superimpose whahahah tak tahan aku saba je lah tipahhh...ko nak buat camna dah.... tapi tu semua fun memories!!! andai dapat ku ulang semula mmg aku mau laluinya lagi...those were among the best time ever!!!!
video

element of beauty...




Your Beauty Element is Air



You're quirky, fresh, and fashionable in a surprising way.

You have a beauty that's all your own, and it changes as quickly as the wind!