Pages

Wednesday, December 31, 2008

Happy New Year..Welcome 2009



To all...Happy New Year!!!
May 2009 bring us all happiness and "ong"

Tuesday, December 30, 2008

balik kampungggggg....



aku balik kampung jumaat bersamaan dengan 26hb December 2008...ni la 1st time sejak sekian lama aku tak pernah balik naik bas...zaman student dulu (matrik je pun) aku balik kedah naik bas...lepas main camp parent aku pindah kl maka tak de la acara balik balik kampung naik bas ni....

giler babas tiket bas naik...dulu aku rasa balik alor setar dalam 20++ lani...aku balik jitra dalam 45 tu...gila babassssssss mahallll!!!!!! sebab last minit aku tak leh kata apala...tidak mau aku booking tiket air asia 2 3 bilan awai..lagi murah dr tiket bas kot.

actually aku balik pun sebab parent aku nak suruh gak aku balik..lagi pun aku dah lama tak balik, raya pun raya kl.Since depa balik on 24/12 and aku masih ada kerja tak pernah habis on jumaat tu..maka aku pun kena la balik sdr....

aku balik bas petang kul 6 dari terminal duta...memandangkan jalan yang tak jem sebab ramai orang cuti cuti krismas lagi..aku keluar dari opis kul 5.25ptg..sungguh dare devil aku...gamble habih (mentang-mentang tau itu tempat tak jauh...tapi kalau jemmmmmmm mati laaaaa)

nasib aku baik...5.30 dapat cab...mamat tu pulak bawa dgn lajunya...8 minit pas tu aku berjaya sampai...huhuhuhuh...sampai2 je aku dah la sesorang..aku p lepak makan2 minum2 sebab kang aku sah malas nak turun punya.

kul 6 patut bas mai...tak sampai2 pun lagi...aku tanya abg kaunter...katanya bas lambat sikit dik..5.45 tadi baru keluar dari pudu..leee...jalan tak jem pun lambat ka? heran aku!!!!

anyway..6.15 bas mai...aku dok tempat duduk sorang (tak mau aku dok dgn org tak kenai (since waktu aku beli tiket single still ada apa lagiiiiii) seat besar dan empuk...kaler merah and ada bintang2 kaler kuning macam seat wayang (wayang mana aku lupa tapi). 6.30 bas jalan.....sebab petang2 senja2 takan nak tido..layan lagu la..nak mewayangkan diri macam awai lagi...

nasib la aku main sms dgn dalin...bapak aku call yg selang 30 min kot sampai aku takut bateri pon aku kongla..sebab tipon aku tu ala2 gila sikit dan suka mati time genting cuak gak aku...katala aku sampai pagi pagi buta tu tipon mati huhuhhu mana aku nak cari tiponnnnnn...tapi nasibla tipon aku bertahan hingga aku selamat sampai....

Aku turun kat jitra...sampai alor setar aku tengok semua pakat turun...tinggal aku sorang..gila takut!! aku pindah dok depan sekali so boleh chit chat dgn driver...kira okay la cover ke cuakan kot jadi pa pa...

Tepat kul 1.30 pagi aku sampai tanah merah, jitra...aku mati mati ingat kat bandar jitra baru tu (dekat la dgn kg aku) sekali...bukan nasib baik bapak aku dah tau kat ne..ishhhh..gedebak gedebuk kul 2 aku sampai umah...

nasib la aku ada MP5 ku ini....kalau tak mati kutula aku...aku buh la lagu2 yg best2 and buh citer aku download tapi tak dan tengok..so atleast isi gak la masa aku atas bas tu....

Sunday, December 21, 2008

makan...makan...makan...

minggu lepas minggu makan sedunia ke hapa...dasat sungguh...
sempena dalin mai kl as usual kami akan dating la kan...di mulai dengan makan malam kat shogun bandar utama...not bad..walaupun ala2 sesat barat gak la cari mana la shogun ni....ziela dah 2 3 kali bagi petua tapi masalahnya dari arah mula petua tu dah salah camno nak jumpa????

setelah dengan semangat waja tawaf tingkat tu..jumpa la jugakkkk...masuk2 perggg not bad makanan cam banyak...apa lagi...serbu..(tapi sbb tengah lapo sgt maka x dan amik gambo plus ziela kata x leh amik gambo food...

dalin bawa daniel sekali..amik jeli sumi tu 4 5 ketul..aturrr...well kami makan chit chat makan chit chat sampai la si daniel sibuk nak balik..nak balik..boring mak n fren dok sembang banyak kot...sebelum kuar dalin bawa daniel p toilet sbb daniel nak tukar pampers..atas meja ada lagi jelly hijau 4 ketul, aku amik satu telan and depa mai balik...tetiba...

daniel : mama tadi ada 4 kan jelly...
dalin : jatuh kot..tak pa tak pa nanti amik lain (sambil dok tahan glak kat aku)

pas tu p bayar semua (of whichhhh ziela aku x kaw tim lagi dgn hang!!! nanti aku ym). Kat luar aku dengar daniel still dok heran akan kehilangan jellynya...n mengikut kata dalin sampai balik hotel pun dia dok citer kat aisya jelly dia ada 4 tinggai 3...hihihh...sorry la daniel..aunty baya makan!!!

second day or actually the next day...makan lagi..kali ni kat tupai tupai..ni 1st time aku p makan situ (nasib konvoi dgn bjoe..kalau tak sah aku tak sampai)..makan stimboat..not bad la..tapi aku lagi suka kat korea tu..ada bbq sekali..

not bad not bad pun ayam tu aam tambah brapa kali gak...hihihih dah makanan depan mata..makan je laaa...




ni hasil yg sempat aku amik hahaha....

Jumaat tu nasib aku tak p lagi makan dengan dalin akan properity burger...ishhh nasib la dalin mai kl sekali sekala..kalau takkkk...tambah bulatsss laaaaa

Saturday, November 22, 2008

tag...

7 things about me...(sambil nyanyi lagu miley cyrus...lalalalala)

1. Aku suka buat benda last minit hehehe tebiat dah tu....

2. sekarang ni gila tenet...tak bleh idup tanpa tenet huhuhuh merana kalau tak da tenet...

3. burung antu..tak reti tido awai..kalau tido awai tu maknanya aku penat sangat la tu

4. aku tak leh tak pekena nescafe/kopi dlm sehari...giler besh prasaan minum sambil chill chill

5. hari hari tanpa miss aku akan buat konsert dalam kereta...pergi dan balik...best!

6. orang harapan keluarga...sikit sikit aku gak kena....

7. selalu jadi rebutan anak sedara ku...glamer rasa!!!

Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now. (don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.
Post that picture with NO editing.



aku tak edit aku tak pose ok!!!

Post these instruction with your picture.
Tag 7 people to do this

ilah
zura
sapa yg baca n nak buat aku tatau dah sapa lagi

Thursday, November 13, 2008

Impak Maksima the Musical



Tadi aku p Istana Budaya tengok citer ni....aku expect so so la..mmg akan ada drift on stage (but takat buat pusingan la what can you expect atas pentas kan)...but then what can i say...it exceed my expectation..kudos!!!!

For teater musical di Malaysia, aku rasa citer ni mmg dekat dgn orang muda dari segi dialog even lirik dalam nyanyian pun mmg slamber habis...tak la control. Yang menariknya walaupun citer moden..tapi penggunaan zapin, joget, lagu asli, pantun is something fresh & catchy.

Perjalan cerita ok tak meleret sangat and change of background pun mmg smooth (kadang-kadang mcm rasa tgh tengok broadway pun ada gak). Zulhuzaimi sebagai main actor mmg la as expected..tak menghampakan.. very witty and just him!!

Tarian mmg superb!!! apa nak? shufle..boyying..breakdance..stomp..joget..zapin semua ada!!! Lakonan bagi aku ok la tapi dialog tu mmg sempoi and sangat dekat di hati..Dina paling aku suka dgn nyanyian out of tune dia..

bagi aku worth it nak tengok and kira fresh perspective bagi musical teater Malaysia..

ni aku letak detail yg aku amik dr IB punya site

Barisan Pelakon
Zul Huzaimy
Zarina AF
The Fabulous Cats
Dynaz
Zed Zaidi
Dina (Malaysian Idol)

Tenaga Kreatif/Produksi
Pengarah - Ahmad Idham
Penolong Pengarah - Zul Huzaimy
Penyelaras Produksi - Den Wahab
Pengarah Tari - Belalang
Komposer Muzik - Cat Farish / Faizal Uzir
Pemandu Stunt - Ser Meng Hui (Ah Fai)


Tarikh Persembahan
11-22 November 2008

Masa (Persembahan Malam: 11-22 November)
8.30 Malam

Masa (Persembahan Matinee/Petang: 15 & 16 November)
3.00 Petang

Tempat
Panggung Sari, Istana Budaya

Tiket
RM20, RM30, RM50, RM80, RM120 & RM150

Tempahan/Maklumat lanjut, hubungi:
BOX OFFICE
ISTANA BUDAYA
JALAN TUN RAZAK, KUALA LUMPUR
Tel: 03-4026 5558
Faks: 03-4026 5552
Waktu Operasi: 9.00 Pagi - 6.00 Petang (Hari Bekerja) 9.00 Pagi - 1.00 T/Hari (Sabtu/Ahad)


Laman Web Ticket2u (Pembelian dalam talian)
www.ticket2u.biz Tel: 03-4149 8600

Tuesday, November 11, 2008

walk down the memory lane....

Perhgggg...lama gilak tak up date blog ni..sorry la bizy dn macam-macam benda nak buat camno.... anyway beberapa hari lepas aku ila n dalin ber conferance kat ym...pas tu terpost la banyak gambar2 zaman matrik.. huhuhu sungguh la lawak rasanya tgk balik gambo lama2... Macam2 kejadian lawak yg rasanya kalau suruh buat balik sekarang ni mampus tak buat punya hahahha....tapi yang pasti gambar kami semua mesti ada acara makan makan ni...dulu kini dan selamanya acara makan makan. Pastu semalam kat fb lak kawan2 main camp lak post gambar2 lama gak..huhuhu..ada yg tak ngaku jugak rupanya..siap claim superimpose whahahah tak tahan aku saba je lah tipahhh...ko nak buat camna dah.... tapi tu semua fun memories!!! andai dapat ku ulang semula mmg aku mau laluinya lagi...those were among the best time ever!!!!
video

element of beauty...




Your Beauty Element is Air



You're quirky, fresh, and fashionable in a surprising way.

You have a beauty that's all your own, and it changes as quickly as the wind!

Thursday, October 9, 2008

free handbag...lets grab it!!!

want a chance to get free handbeg? click this www.handbagplanet.com they are giving away free handbag every hour for their launching...try la....

very simple..just put your name n email address and pick the bag...walla!!!

Thursday, September 18, 2008

Erkkk...kenyang...Alhamdullillah...(hepi birthday 2 me!!!)

Aku baru balik buka posa ni...kenyangnya...jalan pun bawa perut je rasa..
Dgn baik hatinya adik aku telah membelanja??? kami semua p buka posa kat Kuala Lumpur Convention Centre..ni pun ala2 konon sempena birthday aku la (tp sebenarnya secara kebetulan ja).

Mak aiii masuk je Hall 5 tu penuh booth makanan..perghhhh banyaknya makanannnnnn...(rasa aku ni yg paling banyak yg aku pernah tgk setakat ni la...)

Menu yg aku ingat n nampak n makan..
Steamboat aka celup celup
Kambing panggang dgn briyani
Nasi Ayam
Mee Goreng on the spot
Rusa panggang
Kebab
Mee Rebus
Roti John
Nasi n lauk2...yg aku suka..buttered prawn
Ais Kacang
Waffle
Cucuq goreng - ubi, sukun, cempedak etc
Assorted Dessert n Kuih
etc (aku dah lost dahhh..)







Ni yg aku sempat amik gambar...banyak yg tak sempat sbb dah raamai serbu...so kalau amik pun nampak muka org dr makanan...

Gila penat makan....
Tak pernah aku buka posa sebegini kenyang...kalau bukan bulan posa tu lain la...perghhh ni kena la aku p berlari anak pas ni...

ni la hasil selepas.....





Tak hinggat!!!!

Monday, September 8, 2008

Keras tangan!!! Jahit manik???? - part 1

O ya..Selamat berpuasa...

Bila dah posa off course nak rayakan...baju raya aku tahun ni kain plain...sebab plain..aku kenala kasi dia corak2 sikitkan...malangnya...tukang jahit manik aku dah tamau amik dah sebab dah penuh..maka aku kenala buat sdr!!!

Sungguh bersemangat aku nak buat jahit manik ni 1st time nih!!!Since aku memang 0 bab bab jahit manik ni..aku pun guna pertolongan en google cari kot2 ada blog ka hapa ka yg bole bg idea kat aku yg mmg tatau hapa2 ni (aku baru tau jarum manik ni jarum lain tau!!! ingat jarum besar yg dok jahit biasa tu...rupanya lagi halusssss)

Ok..aku dah jumpa gila banyak blog pasai jahit manik ni..rambang biji mata tgk...corak best2..tapi sebab aku tahu siapa diri ini (hehehe..rajin mula2 je..pas tu lama2 boring, nak buat tgk mood)dah la 1st time lagi kan maka buat yg simple dah la, pas tu dah la nak pakai raya maka aku hanya ada lebih kurang 3 minggu nak siap ni!!!

Makanya...jumaat tu sebelum p offis aku singgah la kedai bli jarum, manik koran etcla..buat persediaan...



taraaaaa...ni la bahan2 utama yg digunakan dlm acara jahit ni

ok...dah bli...tghmalam sabtu sambil tgk tv aku ada mood nak buat..maka aku pun dgn gagah berani start projek aku ni!!!!

Aku dok bayang camno rupa aku nak buat ni...aku pun pikir2 aku nak buat camni la kot (meh tgk jadi rupa final projek gini ke aku alter pas tu)...


ni aku tabur2 je manik tu kasi idea rupa camna aku nak buat...

ok dah dapat mentol atas kepala aku pun buat la garis2 panduan nak jahit..siap pakai kapur tigasegi yg aku tgk tailor aku guna, siap rasa mcm pro lagi...tetiba aku rasa macam Bob the Builder...U can do it Yes U can!!!!




ni proses tanda2 tempat nak jahit manik tu (nampak kapur 3 segi biru tu...ha!!)

Dah tanda tanda tu maka proses menjahit pun bermula!!!!!



ha...ni hasil kerja mula2...pas tu tgk macam tak kemas (aku ni masalah sikit...ada sikit2 prasaan perfectionist rupanya!!!)



nampak tu..jahitan tak kemas ada ruang2 antara kain dgn manik tu!!!! tak puas ati...
aku pun dgn jayanya buka balik dan jahit la balik!!!!



ni la hasil keras tangan aku....dah siap dah 2 blah tangan!!! ni baru phase 1...phase 2 belum lagi...

tetiba aku rasa nak buat cam lain lak design dr idea asal aku...
ni aku tgh pikir ni...malas ke rajin? hmmmmmm....

...to be continue....

Thursday, August 28, 2008

gathering....

Ogos ni macam bulan gathering bagi aku....

1st Gathering...ila, darlina, aku (Mid V)
Since jumpa Jumaat ptg lepas kerja, maka p area dekat je iaitu Mid Valley since Dalin dok Cititel yg bilik tu kecik muat2 katil je, huhuhu kali ni mmg Dalin lepas prasan beli barang benefit...banyak gak la habis...
Ila pulak sempat beli blause/blaser yg tengah sale...cantik!!
Lepas jln2 tu kami p makan kat Italianese...hmmm best food dia..sempat la amik gambo makanan kami makan tu...gila best!!! pas ni leh p lagi la..





meriah kan...

2nd Gathering...Whole family...adilah's wedding
(ni aku buka tajuk lain kot..panjang citerrr)

3rd Gathering..yus, dahlia, shikin, meeza n hubby, aku (Naili's Place, Ampang)
Sempena Yus punya konvo on 25/8/2008 kat PWTC...
Ni la peluang aku jumpa Yus yg aku rasa dah berthn tak jumpa since aku dok KL and sangat jarang balik Kedah (kalau balik pun dia kerja..tak dan jumpa)..gila kurus minah ni sekarang!!! Catch up balik gossip bertahun punya...dapat info kawan tu kat sana..kawan ni kat sini etc...gila best!!!Since hari hujan...dan xcited jumpa kwn lupa nak tangkap gambo gathering hehehe...

4th Gathering...Zairi n wifee n daughter, aku (Sukumvit, Kg Baru)
Ni pun sempena Zairi punya konvo on 26/8/2008 also kat PWTC (Yus n Zairi konvo OUM), aku angkut depa p Sukumvit..sbb malam area Kl aku rasa situ makan best n tak jauh dr hotel depa n rumah aku..
As usual tomyam sana..tak hinggatttt..my 1st choice in terms of tomyam..semua jenis aku suka!!!Ni pun catch up citer lama sbb since Zairi jadi Cikgu kat Perlis aku mmg tak pernah jumpa pun..

4th Gathering...coming soon ..nanti aku update..
ni nak p buat aktiviti to do list before posa!!!Lepas gian sesiap!!

Wednesday, July 30, 2008

Kakak yg paling best!!!!

yeahh..tajuk itu macam bodek..memang bodek hehehehe..tapi memang kenyataan!!!!
(seandainya Kak Biha baca..sila hembang hempiskan hidung handa...)

aku dah lama usha..aku tau dia ada..aku pakai gak sekali sekala (dah depan mata test jgn tak test!!!). Since aku baru balik mini gathering cum shopping time dengan ila n darlina (yg mai kl sebab mie kursus).

Aku telah terpengaruh rakan sebaya dgn satu barang ni yg aku tau memang best!!!! Ni sejak aku beli some kind of georgous just few weeks before dgn geng yang sama, dimana dgn pengaruh rakan sebaya..darlina telah termimpi-mimpi akan benetint...sampai dah balik kedah pun dok teringat-ingat, maka kali ni dia pun dengan semangat yg berkobar-kobar beli benetint, mamat kaunter Benefit kat Metrojaya Mid Valley tu nampak je muka aku trus senyum sampai telinga...(agaknya dalam hati dia kata.."yeahhh customer ku datang lagi"). Dengan baik hatinya dia offer mini makeover..apalagi....

Hasil pengaruh rakan sebaya..dan mimpi yang berterusan agak lama...darlina trus rembat bukan 1 tapi 3 barang..

Eh..aku off topic la pulak...ha..kak biha sila bersedia...

anyway, keesokan harinya...aku pun carila kat lemari solek kakak aku (since aku camp out kat rumah dia weekend tu)...cari tapi tak jumpa..last-last tanya la...mana dia letak itu barang ha? Rupanya sorok dalam laci...sekali aku pun belek-belek, pakai-pakai sambil memuji-muji kebaikan barang ni..sekali...

"nak ambikla" huhuhuhuh sukanya aku barang freeeeee!!!!!kakak aku ni macam tau je..(aku mmg jenis kias-kias sikit kalau nak..tak dapat baru mintak direct heheehhe).Actually kakak aku ni memang banyak bagi aku barang free....begla..perfumela..macam-macamla..

Maka dengan ini aku declare kakak aku..kakak yang paling best!!!!!

ni la barang yg aku kata tu...


p/s..ada apa lagi nak bagi pas ni?

Tuesday, July 29, 2008

RAMBUTAN FIESTA

Huihhh...sedar tak sedar lama gak tak update blog...been bz la lately...

anyway..since sekarang ni musim buah..tetiba pada Sabtu, 19 Julai 2008, pagi-pagi mak aku ketuk pintu tanya nak p bukit beruntung tak? kutip rambutan...

hmmm best gak sebab dah lama tak p sana..maka ok la p gak, sekali adik aku pun nak ikut..maklumla kena tinggai bini..(ana p johor- kerjala apa lagiiii!!!)

cewah crita macamla p dusun kan...hehhehe..actually kat belakang rumah je..pokok pun sebatang je..tapi buah not bad lebatnya....



tuan punya pokok posing dulu sebelum kerja!!!

sampai je..apa lagi SERANG!!!!!!!abih yg buah belah bawah kami makan dulu...(test drive buah dulu baru bole jadi buruh kasar)...

Yaya dasat..panjat pokok sampai atas (nasib baik kecik), pas tu amir n danial pun kena paksa survivor skill panjat pokok..mula-mula tu takut gak la depa tapi dah lama ttu suka la...

kami yg kat bawah kena la jadi tukang kutip/ambik kat dahan yg boleh capai.Habis togel pokok tu kami kerjakan...tuan pokok suruh togelkan...tunggu lagiii..ni kalau jual ni lumayan gak ni..gila banyak!!!

Wednesday, June 4, 2008

P Ramlee the Musical…season II

Semalam aku berpeluang tengok P. Ramlee the Musical the second season…well nama pun second season kan…maka sepanjang pementasan tu aku keep on comparing with the first season. Aku punya pemerhatian yang latest ni lebih detail kupasan cerita (good elaboration by the way..watak Azizah dan Junaidah lebih dikembangkan kali ni dan lebih kemas jalan cerita and script dari first season. Banyak lagu dari 1st season..kiranya dari segi penceritaan tu mmg lebih la…(nama pun 2nd season..mesti la nak lebih baik dari yg mula..). At last, P Ramlee yang bole cakap utara!!!! Sorry Sean Ghazi..you’re good except you can’t speak like a northern!!!

So this is my two cents opinion (who am I to critic…)
Bagi aku cast kali ni ada pro and cons dia…

P Ramlee – Murshee Ramli
Well what to say..dia memang dikenali sebagai P Ramlee’s imitator, lakonan yang meyakinkan dan lebih natural and memang kita tgk tu ada la aura P Ramlee melalui tingkah laku, gaya dan suara.. (maybe sebab Sean kurang fasih bahasa melayunya…maka nampak dia control lakonan dia)

Azizah – Amelia Rosnaida
Ha..hat ni memang tak boleh nak banding dgn CT sbb watak Azizah memang dikembangkan and more line di tangan Amelia!!! CT sorry…you can’t act…but surely a true singer!!! Lagu cinta antara Ramli & Azizah tu memangla CT menang…masih terngiang2 lagu tu CT nyanyi…”kasih sayang..senyum mesra bersama….” Tapi Amelia punya suara pun ok not bad…

Junaidah – Atillia
Better than 1st season…lakonan, penghayatan, nyanyian lebih baik dari 1st season..tambahan lagi kisah Junaidah di kembangkan kali ni..baru nampak watak Junaidah kali ni..yg 1st season tu macam tengelam watak ni.

Norizan – Melisa Saila
What to say..as usual she sold the show!!!!Tapi aku rasa macam sama ada kisah dia dikurangkan sikittt or aku yang rasa sorang sbb Azizah dgn Junaidah dikembangkan…tapi kalau nak compare persembahan antara show semalam dgn show yang aku p tgk 1st season tu…yang 1st season tu aku rasa mmg lebih umphhh!!! Aku paling suka time gaduh nak bercerai dgn P Ramlee…bersungguh-sungguh lakonan dia!!!

Saloma – Liza Hanim
Suara merdu..mak aiii suka betul la dgn suara dia ni…mmg sesuai jadi Saloma…lakonan yang lebih mantap dari 1st season, baju pun lagi lawa dari dulu..lakonan yg semakin baik dr 1st season.

All in all aku bagi 4 bintang bagi the whole production…better script, lebih kemas lakonan dan penceritaan dia.

Ha bagi sapa yang nak p tgk tu p la..tak rugi tengok!!!
Nampak pengorbanan artis ulung Negara ni…di luar dia penghibur..di dalam menderita tiada siapa yang tahu…

Monday, May 26, 2008

guess im still young!!!!

malam ni AF final, kakak aku call kata tiket tgk live tapi kena bawak anak dia n anak sedara dia yg lain..aku orait je la no hal...sekali ayah tak bagi lak..katanya.."tak payah p la..tgk kat tv ja, dah la org ramai balik lambat lak tu..pas tu tak da org tua tak payahla..". Aku dalam hati "tak cukup tua lagi ka aku ni?"...

maka aku bgtau la kakak aku tu yg ayah tak bagi p..dia tanya la apasal..maka aku katala.."ayah tak bagi p apperantly aku tak cukup tua lagi" (sambil2 tu mak n adik aku dok glak2 kat blakang tu).

Actuallyla aku rasa, ayah aku bukan apa..risaula anak dia bawa kereta mlm..bagi dia bkt jalil tu jauh (maybe for dia la..as for kita yg muda2 kata dekat la), pas tu lalu MRRT2 lagi..dah la kawan dia ari tu accident n meninggal kat MRRT2 tgh2 malam..maka dia risau la..

lagi satu aku rasa di mata mak bapak aku ni..depa tgk anak2 dia kecik2 lagi...walaupun kami semua dah besar2 dahhh...

parent will try to protect their children no matter what their age..i guess

Operation


Selepas bapak dia (adik aku min) operate kaki, kali ni giliran anak dia pulak operate tangan la pulak...kat spital selayang la pulak...sungguh gumbira dia masuk spital tu..maklumla..ada katil budak2 yg tinggi tu...

Happy birthday lagiii...


Ha..kalau 8/5 ari tu birthday mama, kali ni 18/5 birthday ayah pulak...
macam biasa kak biha n family bli kek..buat acara potong kek sebelum makan tghari di hari ahad..
berebut2 budak2 tu nak makan kek..org sruh makan nasi tamau..nak kek gakk..tp mmg sedap itu kek..ni la rupa kek coklat tu sodappppp....

Monday, May 12, 2008

Kena Tagged

Aku kena tagged dgn darlin la...yoyoah dia sruh aku...maka...


7 RANDOM FACTS ABOUT ME:

1. Gila tv..movie..(mak aku kata aku addict tv)
2. Suka nyanyiiii
3. Gila buku cerita...sanggup tak tido semata-mata nak bg abis buku tu..
4. Heppy Heppy dgn kengkawan
5. Sangat Penyabar tapi...kalau masuk 3 kali tu sdr mau ingat la
6. Suka Kopii
7. Suka keadaan panas..

7 THINGS THAT SCARE ME:

1. Crita hantu n seram
2. Blue sreen kat laptop (hg taula darlin..)
3. Tarak duit
4. Keta tak mau start
5.
6.
7.

7 RANDOM MUSIC AT THE MOMENT:

1. Mahakarya Cinta - Faisal Tahir
2. Main Tarik Tali - Elyana
3. Teenager - MCR
4. Bleeding Love -Loena Loise
5. Girlfriend - Avril Lavine
6. Barbie Girl -Aqua
7. Bila Cinta - Mila

7 THINGS I SAY THE MOST:

1. Hello...
2. Ya..
3. Sapa tu?
4. ..(nama firm aku..)
5. Tensennnnnnnnnnnnnnnnn
6. I dont want to be a lawyer anymoreeee(ni ayat wajib semua loyar kat firm aku)
7. mana fail...nampak tak?

7 THINGS I TREASURE THE MOST:

1. family
2. friends
3. laptop
4. wallet aku
5. handfon
6. kunci kereta
7. dvd/cd artis pujaaan kuuuuuu..Anuar Zain

7 “FIRST TIME” THINGS I EVER DID:

1. Duduk jauh dr family (U dulu...best woooo)
2. Naik bas mini kat KL..laju wooo sampai ada org jatuh dr krusi (hehehe)
3. Conect pc dgn tipon transfer lagu...pas tu blue screenn...huhuhuu
4. P court..kecut gak perut..
5. Bawa kereta manual..kordinasi fail!!!
6.
7.

7 PEOPLE TO DO THIS:

1. sya
2. lyana
3. yus
4. dahlia
5. meeza
6.
7.

Thursday, May 8, 2008

HAPPY BIRTHDAY MAMA!!!

Hari ni bersamaan dgn 8hb Mei.. adalah harijadi mak aku dgn mak lang (kembar mak aku). Pepagi lagi kakak aku mai ketuk umah bawa breakfast...sempat la tangkap gambar lagi...tapi mak aku mmg best!! sporting...bukan jenih marah-marah..main siappppp...tetiba ja dapat hadiahh..Tapi tu dulu time kami kecik2..la ni tak da dah la...

Anyway HAPPY BIRTHDAY MAMA!!!!

AF or AIM....


tak kira walaupun dah lepas..nak gak tulis pasai ni...
aku mmg bz sesangat sekarang tak da masa nak update blog...sorry dalin..aku tau hg dok tanya bila mau update hehehe...

anyway last Saturday ada AIM and AF at the same time...aku mmg nak tgk AIM (kat tv la..) sbb takat AF tu bole tgk ulangan punya...maka aku dah pun decide...siap dah post dlm 1 forum yg aku ala aktif la bila depa buka topic tu...

tapi...lepas 5 minit ja aku post aku punya reply..ayah call...ha..nak tgk AF tak kat IB..hmmm....pikir2 tgk live ok gakk..tiket 2 ja..hmmmm...ok je la..sebelum tu mmg dok hendap2 gak la tarak ka tiket AF kat IB tu..hehehe..

Sekali ada rupanya..tapi...aku dlm dilema..tapi pikir2 balik AIM pun aku bole tgk catch up kat internet..maka orait je la...

Not bad gak la..as diaorang guna okestra...so it is better than before sbb dgr live maka lagi la best...aku satu ja tak berkenan kat AF la ni...semakin ari smakin boring..tak penah lagi aku tgk diary...tak de prasaan nak tgk..yg dulu2 tu tgk gak..ni harap tgk konsert ja...pas tu ending pun tak da prasaan..tetiba ja..n very short hahaha..kadang2 aku terkejut..aikk dah habis?

lagi satu...tak penah la ku tgk konsert AF kat tv dan tertidoo...ari tu tah sapa tah kuar..aku tgk2 tetiba tertidooo..tau tau dah abiss sapa kuar pun tak tauu...


tapi yg bestnya..aku tgk AIM kat catch up pun baru separuh jln hahaha...bila nak sambung niii

Monday, April 14, 2008

Seriyau a.k.a FOBIA




Aku tak tau orang lain ada prasaan sama dgb aku ke tak...aku perasan tiap kali aku lalu or drive tepi org tgh potong rumput (seperti encik di atas ni) aku akan jadi seriyau semacam..

makanya kalau tgh drive tu lalu tepi org dan mesinnya aku jadi tak brapa tentu hala..kalau dah drive kat lorong sebelah dia tgh potong rumput tu aku akan menjauhkan badan dr orang itu (hakikat sebenarnya aku terikat kat kerusi driver tu dah) tak leh ubah kerusi maka badan akan senget ke tepi yg selamat).

Kiranya ala fobia gak la...aku rasa mungkin pengalaman dulu kot penyebab dia...

Zaman sekolah dulu, kat sekolah, depan pejabat pengetua lagi...aku kena sedas pantulan batu sebesar penumbuk baby, walhal aku dgn abg potong rumput itu kira jauh dalam 10 meter...kena kat dada lak tu...sakit tu...campur terkejut lagi..

Itu alasan yg aku rasa ada kena mengena dgn keadaan aku bila bertemu pemotong rumput

P/S : MESIN TU KENA MESIN YG DALAM GAMBAR NI..KALAU YG TOLAK TU TAK PULAK SERIYAU!!

Monday, March 31, 2008

Mini Reunion

wah sedar tak sedar dah 8 tahun aku grad...maknanya ramaila kawan-kawan yang tak pernah jumpa lepas grad...thanks to my best frend darlina...bila dia mai kl je...mesti kami buat gathering tak kira besar or kecik (tu yg aku prasan la...)

tapi this time best lagi..jumpa ramai kawan lagi...jumpa geng2 yang lama tak jumpa..n yg baru terjumpa...zura..ko punya makanan mmg best!!!aku bagi 4 bintang!!!Kira puas berjalan la..dari equin ke bangi ke pavillion..ada hati nak p karaoke tapi terpaksa cancel sbb dah lambat..maklumla kawan aku yg sorang tu bini orang maka kena la ingat timing!!!(lain kali la kita p yeee...)

Anyway...mmg best jumpa balik kawan semua!!!

Friday, March 21, 2008

Syukurrrrr....

Ha...syukur alhamdullillah...

Nasib baik la aku renew driving license ari tuuuu...
nak tau..nak dijadikan crita the next day...aku baru la balik dr kerja n pi sopping sat kat OTK Sentul yg mmg around 5 min dr rumah...

Dalam kul 9 cam tu la aku abis sopping maka pecut la nak balik rumah nak kejar sindarella la konon hehehe...

aku pecut la dgn pecutan yg keta aku mampu pecutttt...tetiba...alamak road block la pulak kat jln tu...dgn pantas tekan brekkkk....tangan sebelah tarik seat belt...tarik2 tak boleh...tarik lagi tak bolehhhh...maka dgn muka gabra...tangan sebelah tgh tarik seat belt...aku sampai kat garisan road blockkkkk....hahaha maka apalagi caught in action la aku!!!!!!!...

kenala aku berenti kat tepi...alamak abg polis tu hensem la pulakkkk.....
AP :  kalau tekan brek mmg la seat belt tu stuck
aku: (senyum gabra)
AP : ni dah brapa lama bawak keta takan tak tau?
aku : baru gak bang...betul ke?saya mmg tak tauuuuuu...
AP  : bak lesen
aku : (dalam hati.....nasib aku renew!!!puehwww!!!)

huuuuu...tu la kisah aku polis dan seat belt...hahaha gabra siotttt!!!!!
ni la 1st time aku kena tahan polis..walaupun aku ada la dulu2 deal dgn polis for case2 litigation....

Fakta   :   Tali Pinggang Keledar akan automatik blok apa bila anda menekan brek terutama brek kecemasan/pijak dgn kuat....

tak percaya cuba try....

Monday, March 17, 2008

Lesen oooo Lesen!!!!

Ha..lesen mati? mampussss....bole aku tak ingat lesen bawa keta aku dah mati...hahaha mati 12/3 ari tu....ari ni dah 17 mak aiiii...bole aku lupa...dalam dok ingat minggu lepas tu....

nasib baik aku ingat sebelum kul 6 kalau tak (...aku pun tak tau...)apa lagi dgn semangat waja aku trus berlari vroooomm vrooommm ke pejabat pos yang terletak ala2 kat blakang area office aku...time aku pecut tu dah 5.20 ptg... pukul 6 kaunter renew lesen tu tutup..harap2 tak ramai orang....tau la area bangsar petang2 ni jemmmmmm....cilok2 sampai la gakkkk...

alhamdullillah...aku sempat gak renew...huhhhhh...5.30 siap!!!!nasib aku berjaya renew....tapi nasib gak la kat area umah aku tu jarang jarang... kadang kadang ada road block..kalau ada tahan moto jeee....

pegajaran ayat : lain kali sila buat reminder kat tipon sdr!!!! nasib ingat..kalau tak ingat maka jadila pemandu tanpa lesen...sesia...

Thursday, March 13, 2008

Duyung



Duyung...hmm..mak aku entah apa angin nak tgk sangat citer ni...tapi tak dapat di nafikan citer ni scenery dia memang lawa...mana tak dah shooting kat antara pulau yg tercantik di dunia!!!!

Anyway..mama pi tgk hari ni dgn kakak aku..amir,danial,batrisya,sofia and marsha and bibik yaya...yee jgn gosok bijik mata...mmg betul bibik yaya...nanti aku tanya opinion depa pasai filem ni..kami mmg suka angkat geng kalau keluar...

As for me, aku dah tgk dah... Digi bagi tiket free (love free ticket!!!)..tapi pendapat aku pasai citer ni...
hmmm org lain aku tak tau la..tapi aku rasa citer ni kosong skit...messenge tu adala antaranya... "jaga kebersihan pantai kalau nak jumpa duyung"

tapi semangat si jimmy (apek) tu mmg patut dipuji la..bagi aku citer tu banyak diselamatkan dek pemandangan yg cantik2...kat dasar laut tu mmg cantik gila..(rasa macam dok dalam akuarium pun ada gak)...

tapi lain org lain pendapat...tapi apa2 pun tgk sendiri!!!majukan filem malaysia.....

my life as it is....

i always like to drop by at my friend's blog and other interesting blog that i have discover and became addicted toooo...

so why not be involve in it as it have been so long i've been a silent reader...so here it goes!!!!!

my first time ever writting a blog...hehehe i dont ever write a diary what to 
say blog..but it is always a first time rite!!!