Pages

Friday, December 5, 2014

mari lah kembali menulis!!!!!

helloooo...mood tak berapa nak mari jugak bab2 menulis ni....maklum la bz buat benda2 lain..walhal byk benda konon nak blog...ni AZAM ni!!!!

Plan to tulis...
1)  Trip g Seoul
2)  Trip g London (ahahaha gi pun belum lagi ooi..Insyaallah will be going 18/12/2014 ni..doakan selamat p dan balik ya)

Sekarang ni yg penting tuk aku rajin balik berblog adalah dgn update blog dr phone..boleh on the go konon lah kan...hihihi lets see

Gambatte!! Fighting!!


Friday, October 10, 2014

Test test







perghhh bersawang gila blog aku ni...ahahaha bertahun ku tinggalkan blog ni...malas betul aku ni...tetiba macam dapat semangat baru bila p baca blog kuden..ahahah mcm nak nenulis balik prasaan dia..yalah kang dah lama2 bole baca balik dan berpikir awat la aku macam ni time tu ahahaha...


marilah berdoa aku rajin tuk update blog ni..actually aku lupa login n password id..nasib baik autosave kat lapie..kalau tak mmg babai la..

Gambatte!!! harap tak hot hot ciken shit je hihi...banyak cerita ada tapi....tu lah iskkk buruk prangai sungguh aku ini...

Fighting Baya!!! Fighting!!!

Tuesday, May 10, 2011

konsert D'lloyd -Semalam di Malaysia


Semalam last day konsert, so aku berkesempatan lah p tengok konsert ni..khalayak yang p tengok ada lah sangat berbeza bagai langit dan bumi dgn konsert wings baru ni...haruslakan..kumpulan ni glamer zaman mak bapak aku..wings glamer zaman aku.

Anyway memang kiranya bagi golongan mak bapak aku konsert ni sangat di tunggu dan mengamit kenangan silam la kiranya. Opening by Dato Ahmad Jais (kelasss kasut tinggi tu), sora Sam (vocalist) memang tak dapat di deny la...tapi aku rasa faktor usia so dah makin cepat pancit dan mak aku pun kata dah tak ada sora sangat dah si Sam ni.

Overall bagi aku konsert ni okay (sebab aku tak la kipas susah mati dan bagi aku personally lagu2 diaorang ni best tapi mendayu dayu lantas boleh membuat aku nak zzz which ada gak la part2 aku dah doze off pun hihii).

Tapi aku paling suka part dato Ahmad Jais..giler fun ok..dia pandai buat jokes dan entertaining..

oh yaaaa kat last part lepas curtain call tetiba muncul Usop Wilcha (aku rasa dia p tgk konsert ni kot semalam) dan muncul buat havoc...giler segar aku terus hahaha..

Usop : kita panggil balik D esprostafy [camna nak eja tah (')] L L OY D(sila eja ya)..demo ni kalo tak penuh ilmu di dada tak datang seberang...kalo tak mau keluar kita bako istana budaya..kita bako kita bako...sapa nak D esprostafy [camna nak eja tah (')] L L OY D (eja lagi) - itu lah penting English educationnnnn keluar sila angkat tangan macam awok...

p/s siti n dato k pun mai..siti nampak sangat kurus ok

Monday, May 9, 2011

Happy Birthday Mama & Happy Mother's Day


Ohh 8hb May adalah birthday mak aku (dan Mak Lang aku (kembar mak aku) yang ke 62 tahun...yang best tu semalam jugak adalah Mother's Day kirannya double celebration lah...

Walau yang di plan tak jadi (nasib baik gak tak jadi sebab dah kenyang sesangat p makan kunduri rumah Mak Aida Aidi)..tapi petang tu ada gak la acara potong kek (2 kek..1 kek birthday 1 lagi kek Mak Mak)...

To my mama..happy birthday!!!!

Tuesday, May 3, 2011

Konsert Wings

Baru baru ni 26/4 hari tu aku pergi bersama Kema dan Kuden tengok malam media untuk konsert Wings kat Istana Budaya..ini konsert dengan Orkestra bagi aku kalau konsert dengan iringan orkestra memang sangat menarik dari segi bunyi dia...tapi as usual sebab venue dia kat Istana Budaya maka dia punya perasaan tu terkawal dan tak la lepas bebas bagai tengok kernsert tak stadium kan..bak kata kema nak head bang pun tak leh

Anyway memang best, sora awie memang tak leh nak komen la kan memang boleh live, mus pun superb cuma yang agak kureng bagi aku adalah sora Mel (ye..harus di ingat Mel dan Mus pernah suatu ketika dulu ganti Awie dalam Wings) maka ada la segmen yang mereka bertiga nyanyi bersama sama. Sora Mel tengggelam banding dengan Awie dan Mus..

ok ni aku bagi sikit sedutan...sbb aku p malam media maka boleh la sedut sikit
p/s sorry kualiti kureng

video

Friday, April 15, 2011

Saham bank rakyat

Huihhh sejak Bank Rakyat buka balik share dia kuar kat paper mak aiii beratur panjang org depan bank rakyat nak beli share.

Aku pun sama jugak la hahaha...nasib baik aku p straight ke HQ kat Jalan Tangsi tu..sebab ramai yg datang dari branch pastu mai ke HQ. Sebab? branch tak da nombor dah..HQ datang la pukul berapa pun no still ada cuma nak tunggu giliran tu la yg jenuh woooo...kira dan pi makan baca paper seround dua mai balik pun tak tentu no kena panggil lagi..aku hari tu ambik no dalam kul 10 lebih..turn dalam kul 2..boleh????

So pada sapa yang nak beli share lagi...masih ada hingga diberitahu kelak!!
Selamat membeli share!!!

p/s..hmmm pas ni rasa macam nak tgk emas punya investment lak la...

Thursday, February 24, 2011

ohhh malassss

aku malasnya sekarang ni...malas nak ngarang apa nak tulis kat blog...dah la mmg bz dengan kes2 yang tak habis habis haihhh...penat.!!!

Anyway meh la citer apa yang aku buat baru baru ni...aku asalnya hanyalah driver pada mulanya...nak kena hantaq parent aku p Anugerah Sri Angkasa (ASA) kat PWTC...alih alih petang tu aku kena paksa jepun p sekali..haihh..aku dah plan baik punya..konon p hantaq..nak singgah mcD or kfc on the way back n tengok citer korea yang aku tgh marathon..sekali habis la plan aku...

malas tauuu...nak cari baju tudung semua tu..aku kan biasala..tak da nak iron awal2 baju baju aku tu...maka kena la selongkar lemari cari mana yg sesuwai and agak glamer konon (tapi baru aku perasan baju glamer aku tak banyak hahahaha...baju kurung ye banyak...yg blause skirt tu boleh kira..eh aku lama tak pakai skirt dah....malas..baju kurung pun sama...hahaha hari hari pakai slack je kerja aku la ni..oh dah lari citer..

anyway jumpa la baju yang ok tak la glamer kilat kilat pun..ala aku bukan retis pun nak glamer2 ni..ok make up harus lebih la kan sebab malam hahaha nasib aku tetiba rajin and detail...jarang la aku nak make up lama2 la ni..malas hahaha (semua benda malas heran aku!!!)

ok..nasib la ada Anuar Zain...maka kira tak pa la kena paksa pun aku rela whahahaha..
Anyway time balik tu kena paksa p post party..dok semeja dengan hazami n manager dia..aku kannn macam nak tanya je..mana AZ ya Hazami? yelah depa kan baik gitu (tak tau la kalo tak baik dah)..tapi kang macam hampeh lak kan hahahaha maka aku pun tak tanya whahaha...
aku memang tak berapa la nak star struct (maybe sebab dari kecik2 pun aku dah jumpa ramai artis kot..tapi yang lawaknya hanya AZ je aku star struct...hahaha teringat aku dgn Meeza kat Mid Valley buka posa tahun bila tah jumpa AZ yg tengah buka posa dengan anak yatim..hahaha..trus kaku tak leh nak ajak tangkap gambaq..hahaha lawak sungguh bila ingat balik.

tu je lah aku nak crita..