Pages

Tuesday, December 30, 2008

balik kampungggggg....



aku balik kampung jumaat bersamaan dengan 26hb December 2008...ni la 1st time sejak sekian lama aku tak pernah balik naik bas...zaman student dulu (matrik je pun) aku balik kedah naik bas...lepas main camp parent aku pindah kl maka tak de la acara balik balik kampung naik bas ni....

giler babas tiket bas naik...dulu aku rasa balik alor setar dalam 20++ lani...aku balik jitra dalam 45 tu...gila babassssssss mahallll!!!!!! sebab last minit aku tak leh kata apala...tidak mau aku booking tiket air asia 2 3 bilan awai..lagi murah dr tiket bas kot.

actually aku balik pun sebab parent aku nak suruh gak aku balik..lagi pun aku dah lama tak balik, raya pun raya kl.Since depa balik on 24/12 and aku masih ada kerja tak pernah habis on jumaat tu..maka aku pun kena la balik sdr....

aku balik bas petang kul 6 dari terminal duta...memandangkan jalan yang tak jem sebab ramai orang cuti cuti krismas lagi..aku keluar dari opis kul 5.25ptg..sungguh dare devil aku...gamble habih (mentang-mentang tau itu tempat tak jauh...tapi kalau jemmmmmmm mati laaaaa)

nasib aku baik...5.30 dapat cab...mamat tu pulak bawa dgn lajunya...8 minit pas tu aku berjaya sampai...huhuhuhuh...sampai2 je aku dah la sesorang..aku p lepak makan2 minum2 sebab kang aku sah malas nak turun punya.

kul 6 patut bas mai...tak sampai2 pun lagi...aku tanya abg kaunter...katanya bas lambat sikit dik..5.45 tadi baru keluar dari pudu..leee...jalan tak jem pun lambat ka? heran aku!!!!

anyway..6.15 bas mai...aku dok tempat duduk sorang (tak mau aku dok dgn org tak kenai (since waktu aku beli tiket single still ada apa lagiiiiii) seat besar dan empuk...kaler merah and ada bintang2 kaler kuning macam seat wayang (wayang mana aku lupa tapi). 6.30 bas jalan.....sebab petang2 senja2 takan nak tido..layan lagu la..nak mewayangkan diri macam awai lagi...

nasib la aku main sms dgn dalin...bapak aku call yg selang 30 min kot sampai aku takut bateri pon aku kongla..sebab tipon aku tu ala2 gila sikit dan suka mati time genting cuak gak aku...katala aku sampai pagi pagi buta tu tipon mati huhuhhu mana aku nak cari tiponnnnnn...tapi nasibla tipon aku bertahan hingga aku selamat sampai....

Aku turun kat jitra...sampai alor setar aku tengok semua pakat turun...tinggal aku sorang..gila takut!! aku pindah dok depan sekali so boleh chit chat dgn driver...kira okay la cover ke cuakan kot jadi pa pa...

Tepat kul 1.30 pagi aku sampai tanah merah, jitra...aku mati mati ingat kat bandar jitra baru tu (dekat la dgn kg aku) sekali...bukan nasib baik bapak aku dah tau kat ne..ishhhh..gedebak gedebuk kul 2 aku sampai umah...

nasib la aku ada MP5 ku ini....kalau tak mati kutula aku...aku buh la lagu2 yg best2 and buh citer aku download tapi tak dan tengok..so atleast isi gak la masa aku atas bas tu....

3 comments:

Anonymous said...

la sian hang baya, tak pa nanti aku chek kalau ada tel yg boleh ku kasi kat hang, asyik aku je yg sponser ni tak leh jadi ni

Dalin said...

eh yg nak tepon tu aku laaa...

aku tak reti naik bas dah la baya... ngeri pikir

SN said...

hahahaha...tak ngeri naik bas tapi cuak gak takut salah bas ka..tertinggal bas ka...