Pages

Friday, February 20, 2009

Puteri Gunung Ledang The Musical Season 3




Yahhh...teater yang aku tunggu tunggu sejak tiara announce nak buat lagi sekali...
aku kira bertuah sebab berpeluang tgk PGL1, PGL2 dan semestinya PGL3...dari first season sampai third season mmg lakonan, story n dialog makin mantap siap ada magic magic lagi dasat laaaaa....

Aku p tgk 12/2/2009 hari tu...memang excited habis...dan walaaah hasilnya memang makin mantap dan banyak pembaharuan dari segi set, jalan cerita etc...

Tiara Jacquelina - Gusti Puteri Raden Adjeng Retno Dumilah
Aku rasa kalau lepas ni sapa yg ganti dia mmg kena bersedia tahap gaban la...mmg susah nak ganti..Tiara mmg nampak put all efford dan menjadi satu dgn watak puteri ni...tapi yg season 3 ni tiara nampak berisi sikit la...

Stephen Rahman-Hughes - Hang Tuah
Aku rasa mmg improve sangat dialog dia kalau compare dgn season 1 n 2, lebih fasih dan aku boleh percaya dialog yg keluar tu adalah Melayu..slang dah kurang habis..
lakonan mantap..nyanyian hebat terutama yg bab merindu puteri tu...gila panjang napas tuuuuuuu....

Adlin Aman Ramlie - Sultan Mahmud
As usual, mmg nyampah la kan kat sultan ni..tapi yang paling di tunggu pun sultan melaka nyanyi depan pintu istana ala broadway..mmg happening every season ok!!!
Line makin banyak season ni..

AC Mizal - Gusti Adipati Handaya Ningrat
Mmg menjadi Gusti Adipati..tapi personally aku rasa (based on yg aku tgk la ya...aku rasa sesaon 3 ni AC agak kureng...best lagi season 2, lagi terasa gerun takut Adipati ni)

Ida Mariana - Bayan, Putri Understudy
As Bayan, dari season 1, 2 n 3 mmg tak pernah menghampakan...best sungguh..kali ni watak Bayan dah berkembang dan makin banyak line..mmg best la Bayan ni!!!

haa...nak baca lebih lebih tgk sini...http://www.enfiniti.com.my/pglm3/
macam macam ada..scene by scene pun ada

Tapi bagi aku based on hari yg aku p tgk tu dari season 1,2 and 3, aku rasa aku paling suka season 2...tu opinion aku la kan...tp mmg season 3 improve a lot la

2 comments:

Anonymous said...

Woohoo
ok ar tu..
puteri gunung ledang.. taknak puteri gunung tahan..

mm.. pe ni..
tengok teater tak ajak? ahaks

iezah azizam aka Cik Tulip said...

Lisa...
cek add add blog hang naaa...